Sonic Mania

Nieuwe old school

In 2017 is Sonic the Hedgehog teruggekeerd in een geheel nieuw avontuur dat er heel old school uitziet! De uitvoering van deze game heeft iets weg van de Sonic die we kennen uit het Sega Mega Drive-era. Een grote vleug nostalgie dus voor alle ‘90’s kids, maar deze game zal ook nieuwe gamers aantrekken door zijn makkelijke controls en vrolijke, maar uitdagende spelwerelden. ‘Sonic Mania’, zoals de game zal gaan heten, komt uit voor PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch en Microsoft Windows. Gereleased op 15 augustus 2017.

Een grote vleug nostalgie

In Sonic Mania kan je spelen als één van de drie te kiezen hoofdfiguren, namelijk: Sonic, Tails en Knuckles. Je zal je een weg moeten banen door platformlevels die zo uit de klassieke ‘90’s games van Sonic kunnen komen. Zoals we van Sonic gewend zijn heeft elk level van Sonic Mania heeft z’n eigen obstakels, geheimen en eindbaasgevechten. Natuurlijk probeert Sonics aardsvijand Dr. Eggman het leven van onze favoriete egel weer zuur te maken, maar jij kan je beroepen op nieuwe vaardigheden, zoals de nieuwe Drop Dash van Sonic, nieuwe vliegacties van Tails en Knuckles heeft nieuwe klimvaardigheden meegekregen om zijn missies tot een goed einde te brengen.

Voor fans door fans

Deze nieuwe Sonic game is ontwikkeld door ware fans van de Sonic-franchise, zoals Christian Whitehead, een ontwikkelaar die ervoor gezorgd heeft dat veel games uit de Sonic-reeks ook op nieuwe gameplatformen gespeeld kunnen worden, maar ook Headcanon heeft zijn stempel gedrukt op Sonic Mania; Headcanon heeft ingestaan voor de iOS- en Androidversies van Sonic the Hedgehog 1 en 2. Ook PagodaWest heeft aan Sonic Mania gewerkt.

Sonic in 60fps-resolutie

Sonic is voor en door fans gemaakt en dat is ook wat deze game uitstraalt, het is een ode aan classic gaming en aan de tijd van weleer toen pixels zien heel normaal was en videogames des te verslavender. Deze nieuwe Sonic laat onze egel schitteren in een 60fps-resolutie zonder de game zijn nostalgie te laten verliezen.

Is dit de verdiende comeback van ’s wereld bekendste snelle ‘90’s egel? Laten we het hopen!

 

Bron: Sonic the Hedgehog