PC game


 

Waarom PC-games cool blijven?

Om de zoveel tijd worden er nieuwe video game consoles op de markt gebracht, maar er is één gaming-platform dat na heel wat jaren nog steeds mateloos populair is en dat is de PC en zijn handzame broertje, de laptop. Nu zijn door de tijd PC’s heel wat uitgebreider geworden, zodat je er meer op kan spelen als een pixelige Donkey Kong game of Galgje; PC’s en laptops zijn nu immers volwaardige game-attributen waarbij sommige soms nog betere beelden kunnen genereren dan een console, en is dat niet een van de dingen die je tegenwoordig als gamer van een gerenommeerde video game mag verlangen?

Waarom PC games kopen?

Tegenwoordig komen bijna alle console games ook uit voor de PC en wordt regelmatig het enorme scala aan video games op de PC uitgebreid; denk hierbij ook aan uitbreidingen en DLC, zoals bij het nog steeds immens populaire World of Warcraft, een game die al jaren eenzaam aan de top staat op video game gebied. Deze game is enkel te spelen op de PC.

Kan elke PC game op elke PC gespeeld worden?

Nee helaas is het niet zo dat elke PC game op elke willekeurige PC kan worden afgespreeld. Kijk bij de aanschaf van PC-games daarom goed naar de specificaties die nodig zijn en of de game speelbaar is op het type PC of laptop waar jij in het bezit van bent; het zou natuurlijk jammer zijn om een game aan te schaffen die niet speelbaar is op jouw apparatuur.

PC games of Mac games, wat is het verschil?

Let er ook op dat je een Mac van Apple niet verward met laptops van verschillende andere merken; Mac-games kunnen namelijk niet gespeeld worden op een reguliere PC of laptop en omgekeerd, Apple houdt immers graag alles bij zijn eigen producten. Houd hier dus rekening mee!

Hoe kan ik mijn PC Game code inwisselen?

Met de ontvangen code kun je de game via Steam downloaden, dit doe je als volgt:

  • Log in op je Steam-account of maak een nieuw account aan.
  • Selecteer het Games Menu.
  • Kies voor de optie: "Activate a product on Steam..."
  • Volg de stappen op het scherm en voer de per email ontvangen code in om de game te activeren.
  • Na het toevoegen van de Game code zal deze in uw overzicht ( "library") worden toegevoegd.

 

Kan ik alleen op Steam PC games downloaden?

Nee, Steam is niet het enige platform waar je PC games kan downloaden. Op dit moment is Steam wel de grootste partij, maar niet alle PC titels staan op Steam. De grote tripple A games hebben vaak hun eigen platform. Denk hierbij aan Microsoft met de Xbox Store en Windows Store waarbij de nieuw uitgebrachte Xbox games ook op je PC gespeeld kunnen worden. Deze games kunnen dan worden gekocht met Xbox gift cards of Windows gift cards

EA heeft ook zijn eigen PC platform genaamd EA Origin. Vooral EA’s eigen games kunnen hier gekocht worden. Je kan ook lid worden van de EA Origin dienst waardoor je de laatste games met korting kan kopen of zelfs helemaal gratis kan spelen. Alle diensten van EA Origin kunnen betaald worden met de EA Origin card die bij ons in verschillende waardes en talen te verkrijgen is. De online game (MMO) Starwars the old replublic heeft zijn eigen time cards.

Ook UBI Soft heeft een eigen Store, hier vind je vooral de games van Ubisoft. Ubisoft heeft geen eigen tegoed, echter kan je ook met Paysafe tegoed de games en uitbreidingen aanschaffen. Uiteraard kan je bij ons ook terecht om Paysafe tegoed te kopen.

Een andere bekende game ontwikkelaar met een eigen platform is Blizzard. Blizzard is natuurlijk bekend door een groot scala aan games. World of Warcraft, Heartstone, overwatch en sinds kort kan ook de Call of Duty franchise in de Blizzard store gekocht worden. Blizzard heeft net als EA origin en Microsoft zijn eigen giftcards, Blizzard gift card en Heartstone gift card om in te wisselen in de Blizzard store.

Een ander platform is Epic games, bekend van de Unreal engine. O.a. de makers van het alsmaar populairder wordende Fortnite. Om Fortnite te spelen dien je een Epic account aan te maken, waar je vervolgens mee kan inloggen. Epic heeft geen eigen giftcards, maar je kan bij Epic games betalen met o.a. Paysafe kaarten.