Okami HD

 

Ein-de-lijk komt ie dan toch naar het westen! De remake van Okami en dat dan ook nog eens in HD. Al een tijd geleden hoorden we over deze remake van deze werkelijk prachtige Japanse klassieker, maar lang werd er geen ruchtbaarheid aan gegeven, maar gelukkig is daar nu verandering in gekomen!

De nieuwste versie van Okami komt uit op 12 december 2017 voor PlayStation 4, Xbox One en PC.

Okami de serie-remake

Eigenlijk is dit niet de eerste keer dat Okami een remake heeft gekregen, want na het origineel dat uitkwam in 2006 op de PlayStation 2 kwamen er ook Nintendo Wii en PlayStation 3 versies van deze eerste Okami-game. In principe hebben de Okami-games nooit écht goed verkocht in het westen, maar wellicht dat deze remake van Okami in high definition wel de hit gaat worden die deze game zo verdient te zijn, wat ja…driemaal is scheepsrecht, toch?!

Het verhaal

In Okami speel je in een werkelijk prachtige 3D-wereld die lijkt op de tekeningen die te vinden zijn op eeuwenoude Japanse papierrollen die beschilderd zijn met Japanse kalligrafie. Je speelt de zongodin Amatarasu, zij kan de gedaante van een witte wolf aannemen en jouw doel is om leven terug te brengen op aarde. Om de wereld te redden moet je ook vechten tegen monsters die je tegen zullen houden om jouw doel te bereiken. Wanneer je een monster verslaat zal je zien dat leven terugkeert in de wereld in de vorm van kleuren en mensen die verschijnen.

De ultieme 4K en reguliere game-ervaring

De remaster van Okami ondersteunt de 4K-resolutie, voor personen die in het bezit zijn van de benodigde apparatuur, maar uiteraard kan je de game ook gewoon in de 4:3 aspect ratio spelen om zo Okami nog eens te beleven zoals deze ooit bedoeld was.

Bron: Capcom Unity